Tudomány és szakma

Hallgatóinknak mindig adott a lehetőség, hogy valamely kari szervezethez csatlakozva folyamatosan fejlesszék készségeiket és elmélyítsék tudásukat adott területeken.

Tudományos Diákkör

A Tudományos Diákkör (TDK) Egyetemünk és Karunk egyik legfontosabb tudományos értékteremtő szervezete. A TDK keretében a graduális képzés hallgatói közvetlenül vesznek részt intézeteink, tudományos műhelyeink kutatómunkájában. A TDK hallgatók megmérettetésére házi és országos TDK konferenciákon nyílik lehetőség. Karunk hallgatói hagyományosan nagy sikerrel szerepelnek az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon.


Demonstrátori Diákkör

A demonstrátori tevékenység keretében a graduális képzés hallgatói közvetlenül vesznek részt intézeteink, klinikáink oktató munkájában. A demonstrátori munka ismétlés, megerősítés révén elmélyíti az egyéni tanulmányokat, de előnyös segítséget nyújt az oktató számára is a tanórák előkészítésében, lebonyolításában, értékelésében, és inspiráló az oktatott hallgatók számára is, akik nem csak a gyakran idősebb generációhoz tartozó oktatótól, hanem hasonló gondolkodású hallgatótársaiktól hallják a tantárggyal kapcsolatos információkat.


Romhányi Szakkollégium

A PTE ÁOK Romhányi György Szakkollégium a felsőoktatást kiegészítő képzést folytató intézmény. Tevékenysége során kiemelt jelentőséget tulajdonít a tudományos műveltségnek, a céltudatos karrierépítésnek, a szakmaspecifikus képességek építésének, az anyanyelvi készségnek, az idegennyelv-ismeretnek, a vitakészség és az orvosi empátia fejlesztésnek. Szolgáltatásokkal, technikai eszközökkel igyekszik segíteni tagjai művelődését, tudományos tevékenységét, testi és lelki egészségét, valamint közösségi életét.


Cholnoky Szakkollégium

A Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar szakkollégiuma – mely hasonló módon a Romhányi György Szakkollégiumhoz –fő feladatának tekinti a tehetségük, szorgalmuk és személyes készségeik alapján arra érdemes gyógyszerész és biotechnológus hallgatók felvételét a Szakkollégiumba, majd tagjainak támogatását abban, hogy az elsajátított gyógyszerészi biotechnológia tudás segítségével tudományágunk formálóivá válhassanak, nemzetközi szinten is.


Pécsi Orvostanhallgatók Egyesülete

A Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete (HuMSIRC) a magyar medikusok érdekében alapított társadalmi szervezet. Az egyesület tevékenységének két fő része van: nemzetközi csereprogramok szervezése és prevenciós tevékenység végzése Baranya és a Dél-Dunántúli régió területén.


Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete

A Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete (MFHE Pécs) informálja a fogorvostanhallgatókat prevenciós előadási lehetőségekről, nemzetközi csereprogramokról, a Fogorvos Szaknapokról és minden másról, ami a diákéletet érinti.


Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete

A Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete, avagy közismertebb nevén a HuPSA egy nagy szakmai tiszteletnek örvendő szervezet a Magyarországon tanuló leendő, valamint frissen végzett gyógyszerészeket képviseli. Fő célja a társszakmák szervezeteivel való együttműködés és különféle egészségügyi kampányok szervezése, melynek érdekében az egyesület számtalan hazai és külföldi partnerrel dolgozik össze, hogy a hallgatókat megismertesse az egészségügy különböző fontos aspektusaival, felnyitva például szemüket a megelőzés fontosságára a világnapok magyarországi rendezvényein való részvétellel.


Surgical Society

A Surgical Society egy diákok által, diákok számára létrehozott szervezet, amelynek célja a sebészeti szakterületek iránt érdeklődők támogatása. Szeretnék gyakorolni és tökéletesíteni a leendő sebészek számára szükséges gyakorlati készségeket, valamint felkelteni az érdeklődést és bővíteni tudásukat a sebészet területén.


Emergency Society

Az Emergency Society szintén egy diákok által, diákok számára létrehozott szervezet, amelynek célja az intenzív terápia iránt érdeklődők támogatása. A leginkább előtérbe helyezett témakörök között szerepel a vérvétel, a kanülálás, a katéterezés és a légútkezelés gyakorlati alapismereteinek oktatása is.


Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ

Fő feladata a graduális és posztgraduális képzésben résztvevő orvostanhallgatók és orvosok manuális készségeinek fejlesztése. A működés során egyaránt feladata a kötelező, elektív, fakultatív kurzusok megtartása, valamint a külső partnerek képzési igényeinek megvalósítása is.